Авточасти
Фирмата Sachs притежава доверието на цялата световна автомобилна индустрия, поради високото качество на нейните продукти, добра иновационна политика и високотехнологично know how. Продуктовата гама включва съединители, ремонтни комплекти – аксиални лагери, феродови и притискателни дискове, амортисьори, тампони за амортисьори, пружини, гумено-метални части, жила и др.
От както съществуват моторните превозни средства Elring Klinger e основен доставчик на почти всички автомобилни производители. Заедно със своите дъщерни фирми е доставчик на уплътнители / гарнитури, семеринги и уплътнителни маси/ за всички двигатели с вътрешно горене. Със своите 17 заводи, дъщерни фирми и партньори фирмата Elring Klinger е представена в четирите континента – Европа, Америка, Азия и Африка. Чрез 2200 работници фирмата реализира своята клиентски ориентирана пазарна концепция, осигуряваща адекватни и гъвкави решения за творчески решения при разработването на двигатели.
От 80 години фирмата MAHLE е измежду водещите международни производители на висококачествени компоненти за автомобило и двигатело строенето. Продуктовата гама на групата MAHLE включва бутала, сегменти, бутални болтове както и ремонтни комплекти за двигатели с вътрешно горене от всякакъв модел и размер. Други продукти от гамата, която MAHLE развива и изработва са – цилиндри, цилиндрови ризи, двигателни блокове и плъзгащи лагери.
Филтровата група KNECHT / MAHLE от десетки години е водеща в развитието и доставката на международната автомобилна промишленост. Производството се базира изключително на гарантираното качество на продукти за първо вграждане. Гамата включва въздушни филтри, маслени филтри и модули, горивни филтри, поленови и аерозолни филтри, както и филтри с промишлено приложение. Наградите за качество присъдени от водещи автомобилни производители и големия брой сертификати доказват високия стандарт за качество.
BERU е водещ производител на дизелови системи за студен старт с 40% световен пазарен дял при подгревните свещи. В областта на запалителните системи за бензинови двигатели фирмата BERU e един от четирите основни производители в Европа. BERU залага на експанзия в областта на автомобилната електроника, фокусирайки върху диалоговите електронни системи за автомобилната индустрия. Фирмата произвежда също системи от датчици и запалителни системи за бензинови и газови горивни системи. Почти всички Европейски производители на автомобили, микробуси и двигатели са клиенти на BERU. Централното управление на фирмата се намира в Лудвигсбург, Германия.
Фирмата TEXTAR е основен производител и доставчик на накладки, спирачни дискове, барабанните спирачки и барабани за всички леки, лекотоварни и товарни автомобили. Пазарния дял от над 40% на пазара за първо вграждане и пазарния дял от над 20% на пазара на резервни части говорят за качеството на продуктите на фирма TEXTAR.
Optibelt е специализирана в производството на предавателни системи / ремъци за ремъчни предавки от всякакъв вид/. Продуктите на ОPTIBELT са с високо качество, отговарящо високите изисквания на пазара.
Вече 30 години фирмата GLYCO произвежда плъзгащи лагери и пластини с платове от самосмазващ материал. През годините екипа на компанията натрупва значителен запас от опит и знания отнасящи се до производството и приложението на лагерите от GLYCODUR. Продължителното развитие на продукта и стриктния качествен контрол, включващ сертификатите DIN EN ISO 9001, QS 9000 и VDA 6.1 водят до голям брои удовлетворени редовни клиенти.
За повече от 30 години Германската фирма HEPU произвежда висококачествени водни помпи за всички основни марки автомобили. Фирмата HEPU притежава международна репутация на производител на високо качествено оборудване.
TRW e световна високо технологична фирма за производство и услуги със клиенти по целия свят. TRW After Market Operations основен доставчик на резервни части, едновременно на автомобилните производители и независимия пазар за резервни части. TRW After Market Operations доставя широка гама от високо качествени резервни части по кормилната система и окачване на автомобилите.
Още от самото начало на използване на термостати в автомобилите, фирмата WAHLER поставя стандарти в иновации, качество и надеждност. Фирмата WAHLER произвежда и доставя термостати, термошалтери и др. за много големи производители на автомобили като VW, PORSCHE, OPEL, BMW и VOLVO.
LMI е немска фирма с утвърдени традиции в качеството на свойте продукти LMI произвежда части по окачване, по двигателя, както и електро части за леки автомобили, бусове и камиони. Фирмата притежава всички стандарти за качество в Германия, както и за Европа. Заводите на BMW са предпочели частите на LMI за свое първично вграждане.
AS Metal е турска фирма, която произвежда авточости само по окачване за: Немски, Френски, Японски, Шведски, и Английски автомобили. Фирмата притежава всички европейски сертификати за качество и по нищо не отстъпва в качеството спрямо немските фирми за авточасти, но с по-ниска цена на продукцията.
BOSCH е една от най известните фирми с традиций в сферата на авточастите, и с доказани гаранций в качеството.
FEBI е немска пакетажна фирма, която със своята марка гарантира за качеството на предлаганите от нея авточасти. FEBI предага пълна гама от авточасти за леки и лекотоварни автомобили.
Концерна FEDERAL MOGUL е създаден чрез обединяването на няколко водещи немски фирми в сферата на авточастите, фирми като: TRW, MOOG, FERODO, и други не толкова известни на българският пазар. Така упражнява своя контрол в качествота на произведените продукти.
MEYLE е една от водещите немски фирми за авточасти по окачването на автомобилите. Още е известна с новаторските си решения в областта на авточастите.
JP GROUP е фирма с традиций в качеството на свойте продукти и с ниски цени на авточастите производство Дания.
KOLBENSCHMIDT е немска фирма за авточасти, която се занимава основно с части по двигателя на леки и лекотоварни автомобили.
SWAG е немска фирма, която произвежда части по окачване и двигател с високо качество.
LUK е немска фирма, която поизвежда основно съединители: притискателни дискове, феродови дискове, амбриажни лагери, както и спирачни помпи, автомобилни спирачни системи, ролки по двигателя, и др. Заводите на OPEL са предпочели съединителите на LUK за свое първоначално вграждане, това само по себеси говори за качеството на LUK.
AL-KO е испанска фирма, една от добрите и евтини фирми за амортисьори, тампони по окачването и прахоуловители за леки автомобили.